Ce mașină să alegeți: cu transmisie manuală sau cu transmisie automată

Șoferii care închiriază o mașină sunt împărțiți în 2 grupe: cei cărora le este pe plac transmisia mecanică și cei care dau preferință transmisiei automate. Decizia cu privire la transmisia automobilului depinde de obiectivele pe care le următiți, de experiența de conducere și de timpul de afară, precum și de faptul dacă o să mergeți prin oraș ori în afara acestuia. Dacă pentru dstră nu importă tipul de transmisie atunci ar trebui să vă concentrați asupra terenului pe care o să vă deplasa-ți cu mașina.

Pentru călătoriile prin oraș, o mașină cu transmisie automată este cea mai potrivită. Este convenabil, deoarece nu este nevoie să schimbați viteza des. Pentru excursii la țară, în special pentru drumurile rurale, dacă urmează să închiriați o mașină în Telenești este mai bine să închiriați o mașină cu transmisie manuală. Chiar dacă mașina se va îngloda în noroi nu va exista problema cu tractarea la orice distanță.

1) Alegeți o transmisie automată dacă aveți o experiență mică de conducere sau vă simțiți încă nesigur la volan. Mașinile cu transmisie manuală diferă prin rigiditatea pedalei ambreiajului și elasticitatea schimbării vitezelor. Șoferii experimentați se adaptează în câteva minute. Cu toate acestea, pentru începători poate fi dificil să schimbați viteza și să „apăsați” ambreiajul. Prin urmare, în acest caz, o mașină cu transmisie automată este o soluție excelentă.

2) Închirieri pe timp de iarnă. Orice proprietar de automobil va afirma că mașinile cu transmisie manuală sunt mai potrivite pentru sezonul de iarnă. Datorită sarcinii reduse pe motor la apăsarea pedalei ambreiajului și a volumului mai mic de ulei din cutiea de viteze, vehiculele pornesc mai ușor. De asemenea, astfel de mașini manevrează mai bine pe drumuri alunecoase și mențin o tracțiune stabilă. Cu toate acestea, pentru începători, închirierea unei mașini cu transmisie automată este mai potrivită. Un șofer fără experiență poate să nu poată face față derapajelor sau chiar poate să nu se poată mișca din loc.

Procatautonord de mult timp și cu succes oferă servicii de închiriere auto în tot nordul Moldovei. Apelați la numărul de telefon: +373 610 164 80 și comandați o mașină în Telenești profitînd de condiții favorabile. De asemenea, puteți comanda o mașină de la distanță, prin intermediul Viber / WhatsApp. Mașinile trec verificarea tehnică înainte de a fi predate clienților. Veți primi o mașină într-o stare tehnică perfectă cu un interior curat.