Este important să cunoașteți cum să procedați în cazul cînd sunteți implicat într-un accident cu mașina închiriată

Orice accident rutier este neplăcut, chiar dacă nu s-a produs din vina dstră. O situație deosebită este în cazul în care mașina este închiriată. Un număr mare de întrebări o să vă apară: unde să mergeți, ce să faceți, cît o să vă coste? O să vă spunem ce urmează să întreprindeți în cazul dat.

Înainte de a încheia un contract de închiriere auto, asigurați-vă că aveți o poliță de asigurare. Polița RCA, adică asigurarea de răspundere civilă, care este obligatorie pe teritoriul Moldovei.

CASCO este un tip voluntar de asigurare, dar destul de costisitor. Prin urmare, multe companii care oferă servicii de închiriere auto pentru o zi sau mai mult nu o folosesc. Companiile care oferă servicii de închiriere auto aplică o franciză, adică scutirea de la rambursarea cuantumului convenit al pierderilor de către asigurat într-un accident. Când închiriați o mașină în regiunea Fălești, verificați împreună cu reprezentantul companiei de închiriere suma francizei. Atunci cînd apare un astfel de caz, precum accidentul rutier, costul pentru repararea automobilului va trebui rambursat în conformitate cu stipulațiile din contractul de închiriere.

Ce acțiuni urmează să întreprindeți în caz de accident:
1) Opriți mașina încet și nu mișcați mașina, chiar dacă această încurcă traficul;
2) Plasați semnalul corespunzător. Asigurați-vă că nu există victime;
3) Raportați la poliție despre accident, de asemenea anunțați compania de unde a-ți închiriat automobilul.

4) Așteptați poliția și obțineți procesul-verbal. În procesul-verbal v-a fi descris accidentul.
5) Cereți martorilor să se expună, dacă aceștia sunt.Dacă a-ți închiriat o mașină în Fălești, atunci pot exista martori din alte zone, așa că este mai bine să colectați materialele imediat.

Compania Procatautonord oferă cele mai bune condiții de închirieri auto în Bălți și în nordul Moldovei. Pentru comoditatea dstră, este posibilă rezervarea de la distanță prin intermediul Viber sau WhatsApp, la numărul de telefon: +37361016480. Contactați managerul nostru și acesta o să vă explice condițiile de închiriere și obligațiile dstră ca chiriaș.