Închirieri auto în Moldova. Siguranța celor mai mici pasageri este o prioritate

Toți părinții, care pleacă într-o călătorie cu copiii lor, ar trebui să înțeleagă că siguranța copilului depinde de ei. Nu contează unde plecați – a-ți închiriat o mașină în Florești și plecați în sat la bunici, în străinătate la mare sau la natură – pericolul poate apărea oricînd și oriunde.

Dacă mergeți undeva pentru prima dată, obține-ți cît mai multă informație despre acel loc. De exemplu, aflați următoarele: cîte locuri periculoase sunt, care sunt obiceiurile(în caz că plecați într-o țară străină), care bucate se pregătesc acolo, există sau nu care-va restricții pentru copii. Ferificați dacă cu toții aveți vacinile necesare și asigurările medicale.

Pregătiți trusa de prim ajutor și luați cu dstră toate medicamentele necesare. Cînd urmează să călătoriți cu un copil asigurați-vă că dispuneți de scaunul necesar pentru transportarea lor. Ideea ține nu doar de cerințele care le prevede legislația, dar în primul rînd de siguranța copilului.

Scaunul auto oferă siguranță doar atunci cînd este instalat corect. Greșeala constă în fixarea incorectă a scaunului folosind centuri standard sau ignorarea acestora.

Iată care sunt regulile de fixare a scaunului auto pentru copii:
• În primul rînd urmează să vă asigurați că mașina dstră dispune de dispositive special de fixare care țin scaunul fixat. Scaunul nu trebuie să se clatine. Dacă scaunul se clatină, acest lucru indică faptul că centurile de siguranță nu au fost fixate corect. Urmează să le fixați conform instrucțiunii.

• Cureaua nu trebuie să fie răsucită, deoarece nu va asigura o fixare sigură și crește riscul ca copilul să alunece;

• Este important ca centura de siguranță să fie la nivelul pieptului, nu pe gît sau pe abdomen.

• Regulile obligatorii pentru instalarea unui scaun auto sunt indicate în instrucțiune. Dacă producătorul specifică că scaunul auto trebuie să fie instalat în direcția opusă vehicolului, atunci direcția nu poate fi schimbată.

• Este inadmisibil să fixați scaunul în centru din spate dacă este o centură în două puncte.

Scaunul auto, de asemenea, presupune utilizarea unei opțiuni de fixare în trei puncte.
Majoritatea scaunelor auto sunt universale și se potrivesc la mașini diferite. Prin urmare, dacă aveți un scaun auto pentru copii, fixați-l în mașina pe care a-ți închiriat-o și conduceți în siguranță. Dacă nu, consultați angajatul companiei de închiriere și aflați dacă compania oferă așa fel de scaun.

Dacă închiriați o mașină în Florești, Bălți și alte regiuni din nordul Moldovei de la compania Procatautonord, nu numai o să economisiți bani, dar veți avea posibilitatea să cereți și servicii suplimentare, precum: scaunul pentru copii sau alte accesorii utile. Rezervați o mașină cu scaun pentru copii prin Viber sau WhatsApp la numărul: +373 610 164 80 chiar acum!